Värinhallintaprofiilit

Erwekon suosittelemat värinhallinnan painoprofiilit ovat:

Painotöitä tehtäessä grafiikan värit syötetään CMYK-muodossa ja mahdolliset Pantone-spottivärit spottivärimuodossa, kuvat voivat olla RGB-muodossa.

Jos toimitat työn RGB-väriavaruudessa, niin ilmoita se tiedoston toimituksen tai tilauksen yhteydessä. Ilmoita myös ovatko vain kuvat RGB-muodossa vai kaikki työn värit. Erweko tekee värierottelun automaattisesti tuotannon järjestelmässä.

Jos haluat, että Erwekon repro tekee värierottelut työasemalla ja tarkkuussäätää eroteltujen kuvien sävyarvot, niin sovi asiasta etukäteen yhteyshenkilön kanssa. Käsin erottelu ja sävyn säätö ovat laskutettavaa palvelua.

Taittotiedostot

Kuvat tuodaan taitto-ohjelmaan CMYK-muodossa. Tekstien ja grafiikkaobjektien värit määritellään taitto-ohjelmissa tai piirrosohjelmassa CMYK-muodossa. Useampiväritöissä Pantone-spottivärit määritellään spottivärimuodossa. Kuvia tuotaessa taitto-ohjelmaan varmistetaan, että taitto-ohjelman värinhallinta ei muuta kuvien sävyjä.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää RGB-työkulkua. Kuvat käännetään AdobeRGB-muotoon. Erwekon järjestelmä tekee värierottelun RGB-väreistä CMYK-väreihin automaattisesti AdobeRGB- ja Fogran CMYK-profiileja käyttäen. Tässäkin tapauksessa tekstien ja kenttien elementit täytyy syöttää CMYK-muodossa. Jos kuitenkin haluat käyttää RGB-väriavaruutta myös tekstissä ja kentissä, niin Erweko järjestelmä kääntää nekin automaattisesti CMYK-muotoon. Tällöin kuitenkin esimerkiksi harmaan sävyttyminen on riskinä.

PDF-tiedostot

PDF-tiedostoa tehtäessä värierotellusta (CMYK-muotoisesta) taittotiedostosta värinhallinta on hyvä kytkeä taitto-ohjelmasta pois päältä. Jos käytät PDF-tiedoston muodostamiseen Adobe Distiller-ohjelmaa kytke värinhallinta myös Distiller-ohjelmasta pois päältä.

RGB-taittotiedosto on mahdollista kääntää Acobe Acrobat-ohjelmalla CMYK-muotoon myös PDF-tiedostoa tehtäessä. Käytä tällöin RGB-kuvien lähtöprofiilia ja painopaperille sopivaa kohdeprofiilia. PDF-tiedoston voi jättää myös RGB-muotoon. Erwekon järjestelmä kääntään tiedoston automaattisesti CMYK-muotoon. Tällöin RGB-kuvat pitää kääntää AdobeRGB-avaruuteen ennen tiedoston toimittamista.

Tarvittaessa voit ottaa värinhallintaan liittyen yhteyttä kari.jylha@erweko.fi.

Töitä, joista olemme ylpeitä

Tutustu

Skoda kutsu ja kuori

TYÖN TILAAJA: HELKAMA-AUTO

SKODA
Tutustu

Skoda esitteet

TYÖN TILAAJA: HELKAMA-AUTO

SKODA
Tutustu

Reima markkinointimateriaalit

TYÖN TILAAJA: REIMA OY

REIMA
Tutustu

BRP esitteet ja katalogit

TYÖN TILAAJA: BRP

SNOGEAR

Kone ei osaa luoda laatua.
Siihen tarvitaan ihminen.

Ihmiset laadun ja palvelun takana

Tiedätkö jo mitä haluat?
Tee verkkotilaus.

 

Tutustu ErwekoFastiin

Oulu

Graniittitie 6, 90620 Oulu
(08) 53 777 00

 

Vantaa

Petikontie 6, 01720 Vantaa
(09) 73 102 30

Kaikki yhteystiedot

Jätä tarjouspyyntö

Ohjeita ja tiedostoja painotuotteen toteuttamisen avuksi

Tutustu tarkemmin

SähköiNEN asioinTI
AVAA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA

Sähköisiin palveluihin